Káva pochádza z údolia Wahgi, ktoré leží vo vysokohorskej západnej provincii Papui Novej Guineii. Plantáž Sigri sa rozprestiera v tropickom pralese vo výške 1500 až 1600 m n. m. Káva je pestovaná v tieni vyšších rastlín „shadow growing", je zbieraná výhradne ručne a následne je spracovaná mokrým spôsobom. Fermentácia trvá tri dni, pričom je prerušená každých 24 hodín, kedy je káva vždy znova premytá. To jej dáva unikátny chuťový profil. Pestuje sa prapôvodná varieta Typica, dovezená z Jamajky. To, ako aj podobné klimatické a výškové pomery, formujú zrná kávovníka, aj ich profil podobný ako u Jamajskej kávy.
Zrná sú krásne, čisté s modrastým nádychom. Po upražení sú veľké rovnomerné a hladké. Káva má plné, zamatové telo, s minimom acidity. Chuť je zemitá, orechová, jemne dymová a sladká, ale veľmi uhladená a jemná.
Nový komentár